Magman nuorille suunnattu kurssitoiminta Magma-akatemia on järjestetty vuosittain vuodesta 2014. 

Magma-akatemian kuudes kurssi on alkanut tammikuussa 2019. Seuraavan kerran voit hakea mukaan syksyllä 2019. Lisätietoja kurssin ohjelmasta alempana. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oletko 20–30-vuotias ja kiinnostunut yhteiskunnasta? Haluatko laajentaa verkostojasi ja tavata muita suomen- ja ruotsinkielisiä nuoria? Haluatko keskustella ajankohtaisista asioista ja tavata tunnettuja mielipidevaikuttajia sekä politiikkoja? Kiinnostaako ajankohtaiset asiat ja haluat lähteä opintomatkalle ulkomaille? Silloin Magma-akatemian uusi kurssi on sinua varten!

Akatemia VI tarjoaa kahdellekymmenelle ruotsin- ja suomenkielisille 20–30-vuotiaille mahdollisuuden tutustua eri yhteiskunta-alojen ajankohtaisiin kysymyksiin. Koulutusohjelman tavoitteena on lisätä kiinnostusta yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja tutustuttaa nuoria virkamiesuraan sekä diplomatiaan. Avoin keskustelu kahdella kielellä ja verkostoituminen ovat tärkeä osa kurssia. Ohjelma on kaksikielinen, mutta osallistujat voivat aina käyttää omaa äidinkieltään. Akatemia VI koostuu kolmesta moduulista sekä opintomatkasta.

Kurssin sisältö

Kurssin sisältö on jaettu kolmeen osaan, jotka koostuvat luennoitsijoista, työpajoista, seminaarikeskusteluista, tehtävistä sekä vapaasta seurustelusta. Luennoitsijoina kuullaan toimittajia, puoluesihteereitä, valtiohallinnon ja kolmannen sektorin edustajia, yrittäjiä ja ammattidiplomaatteja sekä kulttuurinvaikuttajia. Ajatushautomo Magman henkilökunnan lisäksi edellisellä kurssilla vuonna 2018 mukana ovat olleet mm. seuraavat henkilöt:
 

Heikki Aittokoski, ulkomaan toimittaja, Helsingin Sanomat

Staffan Bruun, kirjailija

Jörn Donner, kirjailija ja ohjaaja

Maria Grundström, järjestöpäällikkö, RKP

Fredrik Guseff, puoluesihteeri, RKP

Andreas Johansson Heinö, kustannuspäällikkö, Timbro & Stureakademin rehtori (Tukholma, Ruotsi)

Magnus Hertzberg, taloustoimittaja, Yle

Hanne Huvila, erityisasiantuntija, sisäministeriö

Mikael Jungner, oikeustieteen lisensiaatti ja kansanedustaja

Sixten Korkman, professori, Aalto yliopisto

Vava Lunabba, erityisasiantuntija, oikeusministeriö

Mikko Majander, polittisen historian dosentti, tutkija, ajatuspaja Magma

Linda Mannila, kouluttaja, tutkija ja yrittäjä

Lia Markelin, phD, tutkija, ajatuspaja Magma

Håkan Mattlin, entinen opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja

Olav S Melin, emeritus päätoimittaja

Peter Nyman, toimittaja, MTV3

Risto E.J. Penttilä, toimitusjohtaja Nordic West Office (Miltton)

Paula Salovaara, toimittaja/yrittäjä

Heidi Schauman, Aktian pääekonomisti

Peter Stenlund, entinen ulkoministeriön valtiosihteeri

Christoffer Taxell, politikko, yritysjohtaja ja Åbo Akademin entinen kansleri

Anneli Temmes, toimitusjohtaja, HAUS

 

Seuraavia aiheita käsitellään kurssin aikana; mielipidevaikuttamista, valtionhallintoa, talouspolitiikkaa, ulkopolitiikkaa sekä Pohjoismaista yhteistyötä. Tämän lisäksi luvassa on myös tapaamisia virkamiesten ja kolmannen sektorin edustajien kanssa. 

Aika ja paikka

Seuraava kurssi alkaa tammikuussa 2019 ja koostuu yhdestä moduulista kuukausittain. Kurssi päättyy yhteiseen ulkomaan opintomatkaan. Kurssi pidetään pääsääntöisesti Magman tiloissa Annankadulla 16 Helsingissä. Kurssille valitaan 20 henkilöä.

Kurssi koostuu seuraavasta neljästä opintomoduulista. 

10.1.2019             Aloitustapaaminen, vapaamuotoinen get-together
11-12.1.2019       Moduuli 1: Mielipidevaikuttaminen
15-16.2.2019       Moduuli 2: Politiikka ja valtionhallinto
15-16.3.2019       Moduuli 3: Talous ja innovaatio
7-9.4.2019           Opintomatka Brysseliin

Kieli

Suomi ja ruotsi. Ohjelmassa tulee olemaan luentoja molemmilla kielillä, mutta keskusteluissa osallistujat voivat käyttää omaa äidinkieltään ja kaikki oheistehtävät osallistujat voivat suorittaa omalla äidinkielellään.

Kurssin tavoitteet

Kurssin tavoite on antaa osallistujille syvemmän ymmärryksen nykypäivän yhteiskunnasta. Kurssi koostuu luennoista, vierailuista ja työpajoista. Luennoitsijoina kuullaan edustajia eri yhteiskunnan aloilta.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Kurssi suuntautuu ensisijaisesti sinulle joka olet täyttänyt 20 mutta et mielellään enempää kuin 30. Olet kiinnostunut yhteiskunnasta ja ymmärrät sekä suomea että ruotsia niin puhuttuna kuin kirjoitettuna; sinun ei kuitenkaan kurssin aikana tarvitse puhua tai kirjoittaa toisella kotimaisella, kaikki tehtävät suoritetaan sillä kielellä joka tuntuu paremmalta.

Osallistumismaksu

Kurssin osallistumismaksu on 170 euroa. Tämä maksu sisältää kevään aikana muilta paikkakunnilta tulevien matkakustannukset yhteensä 200 euroon asti, yöpymisen Helsingissä sitä tarvitseville, illalliset ja lounaat kurssin aikana sekä opintomatkan kustannukset (lennot, hotellit, illalliset jne.)

Hakemus

Hakuaika kurssille on päättynyt. Ilmoitamme henkilökohtaisesti kaikille kurssille valituille joulukuussa. Silloin kurssille valitut saavat yksityiskohtaisemman kurssiohjelman sekä ohjeet etukäteistehtävää varten. Kurssille valittujen henkilöiden odotetaan osallistuvan kaikkiin moduulitapaamisiin sekä opintomatkalle

Todistus

Suoritetun kurssin jälkeen osallistujat saavat todistuksen, josta käy ilmi kurssin keskeinen sisältö, tavoitteet sekä hyväksytty suoritus.