Mikä on Magma-akatemia?

Akatemia on suunnattu nuoremmalle yleisölle ja koostuu kolmesta moduulista ajankohtaisista teemoista. Kurssin aikana osallistujat syventyvät ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin yhdessä tunnettujen luennoitsijoiden kanssa sekä vierailevat yhteiskunnalle tärkeissä instituutioissa. Olennainen kurssitavoite on myös luoda verkostoja kielirajojen yli.

Akatemia on poliittisesti sitoutumaton ja täysin kaksikielinen. Osallistujilta edellytetään toisen kielen ymmärtämistä, mutta kaikki voivat osallistua keskusteluihin ja palauttaa kirjoitustehtäviä joko ruotsiksi tai suomeksi. Kurssilla voi myös olla englanninkielistä ohjelmaa.

Kuka voi hakea mukaan – mitkä ovat hakijan edellytykset?

Kurssi on suunnattu noin 20–30-vuotiaille nuorille. Tämä ei ole absoluuttinen raja, eli jos koet että olisit sopiva osallistuja mutta olet juuri täyttänyt 31 vuotta, hae mukaan! 

Hakijalta edellytetään myös kiinnostusta yhteiskunnallisia kysymyksiä kohtaan ja intoa oppia lisää politiikasta, taloudesta, kolmannesta sektorista ja mielipidevaikuttamisesta. Toivomme aktiivista osallistumista koko kurssin ajan. Moduuleiden välillä voi olla lyhyitä kotitehtäviä, joten toivomme että osallistujilla on aikaa panostaa kurssiin.

Lisäksi edellytetään että hakijalla on perustiedot molemmista kotimaisista kielistä; hakija ymmärtää sekä suomea että ruotsia kirjoitettuna ja puhuttuna.

Miten haen Akatemiaan?

Hakuaika Akatemiaan VI on päättynyt. Hakijat valitaan hakemusten perusteella ja kaikille hakijoille tiedotetaan joulukuun alussa. Heillä, jotka tulevat valituksi, on viikko aikaa vastaanottaa paikkaansa ja saavat tämän jälkeen tarkennetun ohjelman sekä kirjallisen esitehtävän, jonka viimeinen palautuspäivä on vuoden lopussa. Kursille valitut henkilöt saavat tästä tarkempia tietoja. 

Voinko hakea mukaan kurssille vaikka en voi olla läsnä kaikilla neljällä moduulilla?

Osallistujilta edellytetään läsnäoloa jokaisella moduulilla sekä mahdollisuutta osallistua ulkomaan opintomatkalle.

Mitä minun pitää tehdä kun olen saanut tietää että pääsen mukaan kurssille?

Tiedotamme kaikille Akatemia VI -hakijoille joulukuun alussa valinnoistamme. Kun olet saanut tietää että pääset mukaan kurssille ja vastaanottanut paikkasi e-lomakkeella, tulemme lähettämään kattavan infopaketin kurssista siihen sähköpostiosoitteeseen jonka annoit hakulomakkeessa.

Tämä sähköposti on erittäin tärkeä, koska se tulee sisältämään tarkempaa ohjeistusta ennakkotehtävälle (viimeinen palautuspäivä ennen uuttavuotta), tarkan kurssiohjelman sekä muita ohjeita kurssiin liittyen.

Kuka hoitaa käytännön asiat (majoittuminen, matkat eri paikkakunnilta yms.)?

Magma-akatemia vastaa kaikista käytännön järjestelyistä majoitukseen ja matkoihin liittyen (edestakaisin Helsinkiin). Muut varaukset hoituvat myös Magma-akatemian puolelta. Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä osallistujiin ja sovimme tapauskohtaisesti varauksista ja jos tarvitsemme lisätietoja. 

Mitä sisältyy kurssiin?

Kurssi koostuu kolmesta moduulista sekä opintomatkasta kevättalvella 2019, kerran kuussa tammikuusta huhtikuuhun. Tarkat päivämäärät löytyvät kotisivuilta Akatemia-osiosta. 

Kaikissa moduuleissa on eri teemat, jotta kokonaisuudesta tulisi mahdollisimman kattava ja monipuolinen. Kurssin lopuksi lähdemme yhdessä opintomatkalle. 

Viikonloppumoduuleiden aikana on myös ilta-ohjelmaa illallisen ja vapaan keskustelun muodossa. Ilta-ohjelma on tärkeä osa kurssia ja auttaa osallistujia verkostoitumaan luonnollisella tavalla.

Maksaako kurssi jotain?

Akatemia VI kurssimaksu on 170 EUR. Tämä osallistumismaksu kattaa mm. matkat eri paikkakunnilta Helsinkiin yhteensä 200 euroon asti, majoituksen hotellissa Helsingissä sitä tarvitseville ja illalliset ja lounaan moduuleiden aikana. Myös opintomatkan kustannukset (lennot, majoitus ja illalliset) sisältyvät kurssimaksuun.

Mitä kurssi voi tarjota minulle?

Akatemia VI:n kautta voit luoda hyödyllisen sosiaalisen verkoston tulevaisuutta varten. Opit tuntemaan yhteiskunnasta kiinnostuneita nuoria eri puolelta Suomea ja luot luonnollisia kontakteja kielirajojen yli. Lisäksi saat ainutlaatuisen mahdollisuuden tavata tunnettuja mielipidevaikuttajia yhteiskunnan eri alueilta ja keskustella heidän kanssaan pienryhmässä.

 

Toivottavasti löysit vastauksen kysymykseesi. Jos jokin asia kuitenkin jäi vielä mietityttämään, olethan yhteydessä Magma-akatemian kordinaattoriin, Krista Holmbergiin, sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Arkisin myös puhelimitse 0405384010.